Prima dat er momenteel veel wordt gebouwd en opgeknapt in de Thoolse binnenstad, maar het leidt wel tot overlast van busjes van aannemers. Bovendien krijgen die geen boetes als ze fout parkeren, maar binnenstadbewoners die even hun boodschappen uitladen, krijgen wel een bon.

Met dat verhaal kwamen bewoners en ondernemers in de binnenstad van Tholen bij VVD-raadslid Arjan Deurloo. Die vraagt B en W nu om opheldering.

Busjes vlak voor de deur bij bewoners
Deurloo wijst op het verhaal van een binnenstadbewoner, wiens buurvrouw een boete van 109 euro kreeg tijdens het uitladen van de boodschappen ‘omdat ze niet in een parkeervak stond’. ,,Veel busjes en auto’s van aannemers en klusbedrijven staan ook regelmatig buiten de parkeervakken, soms vlak voor de huizen van de bewoners. Krijgen die dan ook een boete? Wordt er opeens strenger gecontroleerd als bewoners even iets in- of uitladen? Mensen vinden het niet duidelijk meer.”

Het raadslid wil opheldering van B en W, en vraagt ook of er misschien meer parkeer- en laad- en losplekken moeten komen in de Thoolse binnenstad. B en W geven binnenkort antwoord.

Recommended Posts